Next
Prev
View Details
Adda Work Space
  • Date : 2016
  • Client : ADDA ARCHITECTS
  • Area : VESU
  • Status : Completed
  • Scale : 2500 sq.ft

Gallery

Project Info

    DESIGN TO PROVIDE AN ENVIRONMENT THAT FELT ENERGISED AND WAS CONNECTED VISUALLY- WITH AN OPEN CONTIGUOUS SPACE THAT ENABLED TO WORK MORE ORGANIZE TOGETHER.

    ADDA ( Aeon Devasya Design Associates) firm specializing in residential, high-rise apartment, interior designing and commercial projects in Surat. Capitalize on the natural light and ventilation of the top floor and create an office space that would always seem fresh.

    With look and ambience brought their design sensibility to the real form, and created a smart functional office with modern, light and open style. Built on the top floor of Vesu point, enjoys the natural advantage of open to sky space. The office has three partner share a cabin and a larger work table, an arrangement they find efficient and comfortable and easily interact with each other.

    To enhance the sense of space, light and the outdoors, they created the distinctive spaces. The office has to create two major division. Hence form, client area has more luxurious rather workspace are designed more open towards landscape and greenery with lot of storage and display spaces. A sense of flowing spaces and a visual connection between them has been created by using glass and partition walls. Thus there is greater sense of openness.

    The landscaped terrace and use of bright colors to increase visual tactile feel of the office. Conscious effort has been made from conceptual planning for creating a strong axis focusing on green terrace area, with calm faced Buddha creating strong focal point which attracts and come down every visitor entry into office. Office has modern touch with openness. Glass has been profusely used- for door, in meeting room for partition and also in studio to get visual transparency, get great view of terrace garden and also to minimize the need for artificial lighting. Staff get boost because of direct connection with environment. Natural light streams in from the skylight in VIP lounge and studio.

    Adequate storage in the form of overhead cabinets and partitions between areas avoid visual cluster. Material used are Italian floor, hidden storage finished with color, PU and partition walls with natural wooden veneer. Glass is used to break barrier between green space and working area.

    The terrace has been transformed into a restful space with a lawn, plants. It functions as informal meeting area, for lunches and spot to take break. An additional greenery is provided by plants place behind Buddha for enhancing the appearance. As green color itself depict birth of new life. Hence team ADDA gives birth to new concepts into this architecture world. So green color is very integral part of ADDA, which clearly used many elements in office such as chairs, soft boards, stationaries, glass etc. City scape is show on rustic metal for giving rustic look and showing architecture of city.

DIAGRAM